top of page

Πως να Χρησιμοποιούμε Καλουπια με Ζαχαρόπαστα, Πάστα Μοντελισμου Saracino & Σοκολάτα Μοντελισμο


Cakes By Samantha Carouel Cake Τουρτα Καρουσέλ Σαμάνθα ιδεες για τουρτα Καλουπια κουμπια

e-shop ΕΔΩ Σεμινάρια ζαχαροτεχνίας ΕΔΩ Η σελίδα μου στο Facebook είναι Cakes By Samantha. YouTube Channel ΕΔΩ

Mια από τις πιο συχνές ερωτήσεις που ακούμε από τους πελάτες είναι το πως χρησιμοποιούμε τα καλούπια. Και επίσης τα tappits και τα clikstixs. Για το τελευταίο μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σε ένα από τα τελευταία μας post εδώ. Η χρήση τους είναι εύκολη αν γνωρίζετε μερικά μυστικά. Οι περισσότεροι αποτυγχάνουν γιατι προσπαθούν να τα δοκιμάσουν με σκέτη ζαχαρόπαστα. Επίσης ανάλογα με την μάρκα της ζαχαρόπαστας,  μπορείτε επίσης να έχετε πρόβλημα ότι κολλάει στο καλούπι και δεν βγαίνει σαν ένα κομμάτι από αυτό.

Έτσι έφτιαξα ένα βιντεάκι δείχνοντας πόσο εύκολο είναι και πως χρησιμοποιούμε το cold spray που πουλάμε στο μαγαζί και στο eshop γιατί αρκετοί πελάτες ρωτάνε πως μπορούν να το χρησιμοποιούνε και αυτό! Ο ένας τρόπος να χρησιμοποιήσουμε καλούπια, και που το κάνω πολλά χρόνια, είναι να ζυμώσουμε την ζαχαρόπαστα με CMC (Τylo). Tην σκληραίνει και κάνει πιο εύκολο να παραμείνει στο σχήμα της όταν την βγάλουμε από το καλούπι. Μερικές μάρκες ζαχαρόπαστας κολλάνε στα καλούπια, αλλά αυτό διορθώνετε εύκολα αλείφοντας το καλούπι με Crisco. (Για να μάθετε περισσότερα για το πως χρησιμοποιούμε το Crisco – και άθφονο γέλιο πατήστε εδώ). Κάποιοι χρησιμοποιούν άχνη ή άμυλο στο καλούπι για να μην κολλάει αλλά το πρόβλημα υπάρχει όταν η ζαχαρόπαστα έχει σκούρο χρώμα, το οποίο θα αλλοιωθεί από τα λευκά αυτά υλικά.


Το θετικό όταν χρησιμοποιούμε ζαχαρόπαστα με CMC/Tylo για καλούπια, είναι ότι δεν αλλοιώνεται το χρώμα σε σχέση με τα υπόλοιπα σχέδια της τούρτας μας, έτσι υπάρχει ομοιομορφία. Για παράδειγμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την ίδια ακριβώς ζαχαρόπαστα που χρησιμοποιήσαμε για να καλύψουμε τον δίσκο μας, χωρίς να χρειάζεται να φτιάξουμε πάλι ακριβώς το ίδιο χρώμα με τις πάστες χρωμάτων (θα αναφερθώ σε αυτό παρακάτω). Το αρνητικό όταν χρησιμοποιούμε ζαχαροπαστα με CMC/Tylo είναι ότι σε κάποια πιο πολύπλοκα καλούπια, είναι δύσκολο να τα αποκολλήσουμε χωρίς να σπάσει ή να χαλάσει το σχέδιο. Κάποιες φορές μάλιστα χρειάστηκε να τα βάλω στην κατάψυξη για 5 λεπτά έτσι ώστε να μπορεί να αποκολληθεί η ζαχαρόπαστα πιο εύκολα χωρίς να χαλάσει.

Και μετά ήρθε για σεμινάρια στην σχολή μας η Kaysie Lackey, η διεθνούς φήμης ζαχαροτέχνισσα, η οποία μας άφησε άφωνους με την ακόμα πιο εύκολη και τέλεια τεχνική της στο πως χρησιμοποιούμε καλούπια. Η Kaysie χρησιμοποιεί ένα μείγμα από σοκολάτα μοντελισμού και ζαχαρόπαστα για τις τούρτες της. Σε κάποια στοιχεία της τούρτας χρησιμοποιεί τα 2 αυτά υλικά σε διάφορες αναλογίες, σε κάποια άλλα μόνο σοκολάτα μοντελισμού. Στην λίστα με τα υλικά για τα σεμινάρια , η Kaysie είχε κάτι που δεν είχα ξαναδεί. Κρύο σπρει για σοκολάτα και ζαχαρώδη υλικά, το οποίο και έφερα άμεσα στο μαγαζί μας. όταν βάζουμε σοκολάτα μοντελισμού στο καλούπι και το ψεκάσουμε, την παγώνει άμεσα και την σκληραίνει. Έτσι γίνεται πανεύκολο το να βγάλουμε το σχέδιό μας από το καλούπι σε τέλειο σχήμα. Το κρύο σπρέϊ δεν ειναι φθηνό αλλά χρειαζόμαστε μόνο ένα γρήγορο ψέκασμα και κρατάει πολύ καιρό. Και βέβαια δεν χρησιμοποιείται μόνο σε καλούπια. Ακόμα και όταν φτιάχνετε φιγούρες και θέλετε το πόδι ή το χέρι ή τα μαλλιά να σκληρύνουν γρήγορα είναι ότι πιο εύκολο και αποτελεσματικό. Το αποτέλεσμα είναι άμεσο, ένα ψέκασμα και τελειώσατε.

Cakes By Samantha κουκουβάγια Σαμανθα

Στο video χρησιμοποιώ την δικιά μου σοκολάτα μοντελισμού που την έβαψα ανοιχτό πράσινο, αλλά δοκίμασα επίσης και την υπέροχη Saracino πάστα μοντελισμού. Παρόλο που δεν σκλήρυνε τόσο όσο η σοκολάτα μοντελισμού, το αποτέλεσμα ήταν εξίσου υπέροχο και έκανε πανεύκολο το να βγει από το καλούπι. Επίσης έκανα μια φιγούρα κουκουβάγιας με την Saracino και ψέκασα το σώμα με το σπρει και στάθηκε αμέσως, κάνοντας ευκολότερο να τελειώσω όλες τις λεπτομέρεις, φτερά , μάτια κτλ χωρίς να μείνουν δαχτυλικά αποτυπώματα, το οποίο συμβαίνει αν δουλεύουμε με κάτι που είναι ακόμα μαλακό. Με άλλα λόγια αυτό το σπρει είναι θαυματουργό! Μας σώζει ατελείωτες ώρες δουλειάς και επίσης σώζει τα νεύρα μας!!

Στο video χρησιμοποίησα το καλούπι – ‘Κουμπία’ της Katy Sue και ένα ‘Patterned Buttons’ από τα Alhabet Moulds. όλα τα υλικά που βλέπετε στο video Μπορείτε να τα βρείτε στο κατάστημά μας στην Ήβης 11 στην Μεταμόρφωση, ή στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα στο  http://www.cakesbysamantha.ecwid.com/

Ευχαριστώ που παρακολουθήσατε το video μου. Μπορείτε να βρείτε όλα τα video  μου στο κανάλι μου στο youtube εδώ. Εγγραφείτε ώστε να μην χάσετε κανένα από τα video που ανεβάζω!!!!

e-shop ΕΔΩ Σεμινάρια ζαχαροτεχνίας ΕΔΩ Η σελίδα μου στο Facebook είναι Cakes By Samantha. YouTube Channel ΕΔΩ

2 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comentarios


bottom of page